zondag 2 november 2008

De tempels in Ankor Wat

Siem Reap is een stadje dat overspoelt wordt door iedere toerist die Ankor Wat wil bezoeken, en dat wilt iedereen die naar Cambodja komt. Een voordeel hiervan is dat ze hier lekkere chocolade verkopen. We laten ons eens lekker gaan, wat resulteert in volgende rekening: slapen 3 $, eten 1 $, chocolade 5 $. :-)

Ankor Wat is niet een tempel maar een verzameling van oude tempels die zich uitstrekt over vele kilometers rond Siem Reap. We gaan dus voor de volle drie dagen "tempelen". Dag 1 doen we met de Tuk Tuk. We beginnen ambitieus, om 5 u 's morgens, maar de wolken zijn spelbreker voor een mooie zonsopgang. Ideaal moment dus om Ankor Wat (de moeder van alle tempels) te bezoeken, we zijn er practisch alleen. Maar de regen zet door, dus we bezoeken noodgedwongen de tempels als twee groene tenten in onze modieuze regenponcho's.



Bayon is een spectaculaire tempel waar uit elke toren een gezicht tevoorschijn komt. Het heeft iets in de regen, de 170 gezichten lijken wel te huilen...
Tha Prom is dan weer iets helemaal anders... opgegeten door de junge. We rijden in onze kikkerkleurige Tuk Tuk naar nog een handvol andere tempels, maar onze benen zijn slap en onze onderbroeken nat, dus laten we de zonsondergang voor wat het is.

Dag 2 plannen we met de fiets te doen maar de weergoden zijn ons niet gunstig gezind dus slaan we een dagje over en zetten alles op dag 3. Met succes, de hemel is opengetrokken en onder een strakke blauwe hemel zien alle tempels er net iets mooier uit.

We waren gewaarschuwd dat de zonsondergang op de tempelberg geen intieme aangelegenheid zou zijn, maar de honderden toeristen die elkaar verdringen om het beste plaatsje te krijgen hadden we toch niet echt verwacht. Het is ook de eerste - en hopelijk laatste- zonsondergang die gevolgd wordt door een applaus.

Na twee dagen Ankor Wat hebben we onze dosis tempels wel even gehad, en beseffen we dat de alle tempels die nog in het verschiet liggen altijd net iets minder indrukwekkend zullen zijn...

1 opmerking:

Nathalie zei

hej! the bayon vond ik het meest fantastische... ik was echter doodziek in Cambodia, dus heb niet veel meer gezien dan dat...

hoeveel takes voor de geweldige spring foto's??? Goele: geweldige zonnetekeningen op je voeten ;)

merci voor ne geweldige foto, ik forward hem naar meneer zelf!

geniet er nog verder van!
aja, en voor laos: wees voorzichtig moest je in de verleiding komen om in tadlo falls van de fall te springen... ik heb mijn rug daar heeeeeeeeeeeel pijn gedaan!